A HeliCommand-team (CAPTRON Electronic Gmbh) pert nyert a KDS Model Technologies vállalattal szemben.

helicommand_produkte_aw

Nyilatkozat a HC (HeliCommand)-KDS ügyben

2009. szeptember 2.
A HeliCommand-team (CAPTRON Electronic Gmbh) pert nyert a KDS Model Technologies vállalattal szemben a németországi, Frankfurt am Main-i kerületi bíróságon.

A KDS által Németországban forgalmazott „Flymentor” nevű stabilizációs rendszer a Frankfurt am Main-i kerületi bíróság határozata szerint bizonyítottan sérti a mi HeliCommand software-ünkhöz (firmware) kapcsolódó jogainkat.

Ezen határozat alapján az általunk rádióirányítású modell helikopterekhez fejlesztett HeliCommand stabilizációs rendszer software-e (firmware) nem használható sem a KDS, sem más forgalmazók által (ld. Frankfurt am Main-i kerületi bíróság 2009 augusztus 31-i határozata, 2-03 O 371/09). Az ítélet az alperes (KDS) meghallgatása nélkül született, vagyis a KDS-nek módjában áll a bíróságon megtámadnia az ítéletet.

Minél több forgalmazó, vásárló és modellező megértését szeretnénk elnyerni, ezért kívánjuk mindenki tudomására hozni, hogy mi áll a KDS-sel és forgalmazóival szembeni eljárásunk hátterében. Talán nem mindenki számára nyilvánvalóak indítékaink elsőre, ezért azok számára is szeretnénk részletesebben megvilágítva érthetővé és elfogadhatóvá tenni döntésünket, akik egy termék kiválasztásánál kizárólag annak beszerzési árára fókuszálnak.

Egy olyan termék kifejlesztése, mint a HeliCommand, sokéves összetett és kitartó kutatómunkát, számtalan szabadalmaztatott egyedi találmányt foglal magában. A sorozatgyártásig vezető munkaigényes és költséges fejlesztés nem képzelhető el a megfelelő erőforrások nélkül, mely párhuzamosan németországi munkalehetőségeket is jelent/teremt. Ezen ráfordítások nélkül elképzelhetetlen lenne egy ilyen technológia, egy ilyen komplexitású algoritmus és firmware kidolgozása. A HeliCommand színfalak mögött dolgozó csapata ezért már jóval az első termék piacon való megjelenése előtt összefogott annak érdekében, hogy egyesítse az újító szellemiséget és az állhatatos munkavégzést.

Ne felejtsük, hogy minden HeliCommand termék szenzorait egyedileg kalibrálják és zárják le, ami lényegesen több ráfordítást igényel, ugyanakkor csak ez a törődés biztosítja megbízhatóan magas minőségüket.

Természetesen a fejlesztések finanszírozása csak komoly befektetések árán volt megvalósítható, melyeket gazdasági eredmények révén is remélünk megtérülni, ezért védekezünk jogaink megsértésével szemben.

Úgy ítéljük, hogy a KDS által gyártott Flymentor stabilizációs software-e és bármilyen ehhez kapcsolódó üzleti tevékenység (gyártás, export, hirdetés vagy értékesítés) sérti a HeliCommandhoz kapcsolódó ipari tulajdonjogainkat. Mindezt intenzív és kiterjedt támadásnak tekintjük javaink, bevételeink és jövőbeli sikereink ellen.

Ennek megfelelően szilárd az elhatározásunk, hogy fellépjünk minden velünk szembeni további jogsérelemmel szemben

Meggyőződésünk, hogy fellépésünkkel nem csupán összes üzleti partnerünk, hanem vásárlóink nagy többségének nevében és érdekében cselekszünk. Nagyra értékelünk minden pozitív visszajelzést, és szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjünk minden segítséget.

Üdvözlettel:
A HeliCommand csapata

Post Metadata

Date
szeptember 24th, 2009

Author
admin

Category
Hírek  

Tags
 


Comments are closed.