Helikopterek (VTOL)

VTOL (Vertical Take-Off and Landing Aircraft / Függőleges Fel- és Leszállásra Alkalmas Légijárművek) UAV-k

copter1b

Helikopter UAV-k, teljesen automatizált felszállás, repülés és landolás, kézi irányítású repülés, távirányított hasznos teher valós idejű információ- visszajelzéssel.

Az UAV helikopterek olyan, hasznos teherrel felszerelt szerkezetek, amelyek feladatukat akár automata, akár kézi irányítással képesek ellátni a fedélzeti auto-pilot és a földi irányító állomás segítségével, a fedélzeti szenzorokon keresztül összegyűjtött adatok valós idejű továbbításával.

Az UAV helikopterek olyan feladatokra készültek, ahol meghatározó az igen behatárolt fel- és leszállási terület (néhány m2), fontos elvárás a célterület gyors elérése, amit lassabb repülési szakaszok vagy akár lebegés is válthatnak. Alkalmasak egy küldetés alatt többszöri fel- és leszállásra, rakomány ledobására vagy letételére, illetve visszajuttatására.

A SURVEY Copter által fejlesztett UAV helikopterek nagy távolságon repülnek nagy súlyú hasznos teherrel, és képesek felderítési vagy felügyeleti feladatokat ellátni civil, paramilitáris vagy katonai alkalmazások esetében.

A SURVEY Copter által fejlesztett komplett rendszerek könnyen és gyorsan telepíthetők, költséghatékonyak a beszerzés és az üzemeltetés tekintetében, illetve igen magas működési hatékonyságot nyújtanak összetett, bonyolult helyzetekben.

A SURVEY Copter akár több szenzort is egyesít, hogy minden követelménynek megfeleljenek:

  • monospektrális és multispektrális képérzékelő (payload)
  • rövid, közép vagy nagy hatótávú eszközök
  • normál- és gyengefényes, illetve hőkamerák
  • lézeres célmegjelölő és telemetriás eszközök
  • igény estén bármilyen hasznos teher (radar szenzor, szkenner stb.)

Típusok:


link_copter4
link_copterxe

Post Metadata

Date
június 26th, 2009

Author
admin

Category

Tags
 Comments are closed.