Sikeres repülési tesztek az ADS-12 UAV léghajóval.

Viszonylag kevesen vállalkoznak távirányítású léghajók fejlesztésére, robotléghajókról pedig szinte nem is lehet hallani. Ennek talán részben a korlátozott felhasználás, részben pedig a bonyolult vezérlés lehet az oka. A SKIVE Aviation AG több mint 8 éves tapasztalattal a háta mögött most olyan eszközzel jelent meg, amely nemhogy könnyen irányítható, de teljesen autonóm repülésre is képes. A benzinmotorok által hajtott eszköz sok korábbi korlátot felrúgva 600 méteres magasságig használható, 60 km/h sebességre képes, a meglepően hosszú, 6-8 órás repülési idő mellett.

A gyártó különböző stabilizált kameraplatformokat, trélert és egyéb kiegészítőket is kínál, igény esetén elektromotoros meghajtású vagy más méretű hajótesttel is.

Az uav.hu üzemeltetője a Digitalis Kft. és a SKIVE Aviation AG közötti megállapodásnak köszönhetően a magyarországi értékesítés, szerviz és oktatás is rövidesen megvalósul.

A videón a néhány nappal ezelőtti tesztrepülés, valamint a fedélzeti kamera által rögzített kép látható. A beállítások további finomítását követően újabb felvételeket és további adatokat is közlünk.

Post Metadata

Date
május 11th, 2010

Author
admin

Category
Hírek  

Tags
 


Comments are closed.